2014.06.01.
09:11

Írta: Bandita21

Júniusi energiák 2014 - Beavató Napkorona

Halk dallam táncolt a szélben a hömpölygő Tejút partján.


Homlokomat tűzgyűrű fogja, hogy arcomba csapjon lángja.

S messze száll a fény nyila, midőn kifeszül az élet húrja.

………………….

A vetés és a szerelem időszaka után – bár látni fogjuk, hogy ez az időszak még nem teljesen zárult le – június már nem a fixáció, hanem a változó minőség, a felkészülés jegyében telik. Egy olyan átmenet, melyet akár ráhangolódásként is értelmezhetünk. Ebben a hónapban érjük el a fénymaximumot és lépünk át a nyárba a szokásos nimródi beavatással.
Június köszöntésével már búcsúzunk is az elmúlt hónapokat (legfőképp áprilist) meghatározó T-kvadráttól, ugyanis a Jupiter távolodásával megszűnik az Uránusszal és a Plútóval alkotott aspektusa. Ezzel hosszú időre befejeződik a bölcs hozzáállással, tudás alapon történő világnézeti reformáció és az általunk igaznak vélt tudással kiegészült inspiráció életünk megváltoztatására. Az elmúlt hónapokra jellemző volt egy afféle „belső lázadás”, mely nem egyszer konkrét formát is öltött, ily módon döntögetve bizonyos befásult, elakadt korlátokat, falakat. Bárhol is jelent meg életünkben, ez az üzenet most a finisbe ért.
Jún. 3-tól viszont még kapunk egy ráadást, miként folytassuk önnön korlátaink ledöntését a szabadság érdekében, milyen módszerrel kezdjünk bele szabadságunk megvalósításába, de itt már nem egy adott tudásból, hanem önmagunkból, saját akaratunkból kiindulva. (Nap-Uránusz szextil)

Bár az égen még ezután is kirajzolódik egy jelentős bolygóháromszög, mert a Mars előre fordultával megint Mars-Uránusz-Plútó T-kvadrátról beszélünk. Ez a felállás már valamivel küzdelmesebb, a szabadságunkért folytatott önlegyőző folyamatok kényszerítő ereje sarkallhat csendes cselekedetekre. Csendes alatt azt értem, hogy a Mérleg Mars jóvoltából meggondoltan és konfliktuskerülően.
Az önlegyőzés fogalma bontakozik ki és hatja át az egész hónap energetikai rendszerét.
A Mars és a Nap aspektusa is jelzi, hogy a küzdelmek között teljesen tudatos döntések rejlenek, megértve és látva a poláris világ működési elvét. Ezzel fel is készülhetünk a magasabb minőségek befogadására. (Tejút)

A hónap elején a Neptunusz is kiveszi részét az eseményekben és megélésekben, mert kapcsolatban van még a Vénusszal és a Nappal is, ráadásul jó pár napig koncentrált lesz az energiája, akárcsak a Merkúrnak, mivel mind a ketten retrográdba fordulnak júniusban. A Neptunusszal most egyfelől racionalizálhatjuk, a hétköznapokba csempészhetjük a spirituális érdeklődésünket, és ha az önlegyőzés témakörét is bevonjuk, akkor legmélyebb belső félelmeinken is felülkerekedhetünk. Másfelől megfogalmazódhat egy kérdés: „Lehet hinni  a csodákban?”. Az Ikrek idejében a megértés és a megismerés intenzív szellemi időszaka hajlamosít ennek a kérdésnek az értelmünkkel alátámasztott és kézzelfogható bizonyítására. Ezt a témát azért hoztam fel, mert úgy vettem észre, hogy az utóbbi napokban eléggé aktuális a kérdés.
Ugyanez a Neptunusz a Bika Vénusszal gondolkodóba esik, hogy szerelmi ügyeinket és kapcsolatainkat mélységeiben is megérthessünk, levonva minden eddigi tanulságot. A májusi hónapot uraló Vénusz június havát a Kos csillagkép előre tekintő fejénél kezdi, tehát az élet vénuszi oldala először a jövőbe néz, majd belekezd a testet öltésbe a megalkotott idea alapján, mely sokaknál jelentheti szerelem kezdetét. Ezért írtam az elején, hogy a szerelem és a vetés globális szintű ideje még nem zárult le. Persze ezután sem, mindössze ebben az időminőségben igazán hangsúlyos.

A távolodó Merkúr-Vénusz szextil is további harmonizálásra ad lehetőséget, békésen segítve az ember és ember közötti megértést és megértetést. Egész egyszerűen valamely társunk/társaink megértésével tudunk megbékélni és általa szebbé tenni kapcsolatainkat.

Mindezek fényében elmondható, hogy színes és választékos hatásokkal kezdünk bele júniusba. Szép fogadtatásban van részünk június küszöbén!

Ugyanakkor még június első felében (jún. 12-ig) élvezhetjük a kisebb-nagyobb megszakításokkal már jó ideje tartó Szaturnusz-Jupiter trigon áldásos hatásait. A két bolygó aspektusa egészen egyedi esetet teremt, mely ugyanúgy segíti a mértékletességet, az igazán fontos dolgokról való elmélkedést, a múlt lassú lezárását és a ráhagyatkozást, a görcsös akarás elengedését. A Jupiter egyébként az utolsókat rúgja az Ikrek csillagképben, a hónap végén a következő tizenkét évre el is hagyja azt. A hónap nagy részében még Pollux, a halhatatlan fivér oldalán látható, ezzel jelezve, hogy a Felettes Énünk igazságaira, a halhatatlan Énünk sugallataira hagyatkozunk ezalatt. A Szaturnusz által pedig éppen erre koncentrálódik a figyelem, no meg a múlt tapasztalataira, mivel a Mérleg csillagképben hátrálva tér vissza a jövőből a múltba, és már úgy fordul a múlt igazságai felé, hogy tarsolyában cipeli a jövő üzenetét. Érezni, hogy ez már más minőség, mint mikor direktben érintette ugyanezt az égi cikkelyt. Kicsit olyan ez, mint mikor a Sors kezébe adjuk az irányítást, mélyen bízva abban, hogy az életünk helyes megéléséhez minden szükséges dolog adva lesz, mindig minden körülmények között, ha saját utunkon járunk.
Júniusban még bőven lehet részünk ebben a csodálatos üzenetben.

Szintén jún. 3-tól nagyon lelkizős és lélekben felemelő napok veszik kezdetét (Neptunusz-Merkúr trigon), melyek jobbára rejtetten, belül zajlanak majd. Rák Merkúrral a gondolkodás eleve lelki alapokon nyugszik.
Nemcsak a Vénuszon, hanem a Vénusz körül is még mindig nagyon forró a helyzet a szerelem havának elmúltával is. Sorra alkot fényszögeket hol egyik, hol másik planétával, többek között 3-án egy kvintilt a Jupiterrel, 4-től a hátráló Plútóval trigonálják egymást, 6-án kvinkunkszol a Marssal, 7-től pedig szemben áll a Szaturnusszal. És a sornak még nincs vége. Nem mellékesen megjegyzendő, hogy Bika Vénuszról beszélünk, ebből következően a Vénusz uralmi pozíciót élvez, ahol a föld elem miatt a szépség elsősorban materiális kérdés, valamint megnövekszik az igény a hűségre. A többi bolygóval való kapcsolata okán prognosztizálható, hogy szerelemmel, szépséggel, harmóniával érzékeljük a bőséget és az igazságot, rajongunk és lelkesedünk az olyan változásért, mellyel kiléphetünk a méltatlan helyzetekből, egy körforgás taposómalmából, illetve nemcsak rajongunk, hanem együtt is működünk a férfias kezdeményező energiákkal, és végül társunknak tekinthetjük a valóban értékes dolgokat, a mértéktartó korlátokat, a sorszerűséget. Ehhez jön még a lelki biztonság materiális kiegészítése.
A Szati ráadásul belső értékkel igyekszik felruházni a szépséget, hogy mindaz, ami szép és örömöt kelt, legyen értékes, komoly tartalommal felruházott. És ami a legszebb: nem mindig az egyik bolygóból kell kiindulni, mert a hatások oda-vissza érvényesek.

Ebben az időben több jelentős égi hatás is kirajzolódik. Egyrészt június 16-17 körül a Nap fellép a Tejútra Nimród felett a Bika szarvainál, másrészt a Neptunusz és a Merkúr már stacionárius, azaz megáll, hogy visszavonulót fújjon. Arról már szót ejtettem, hogy ilyenkor koncentrált energiák gyülemlenek fel, a Merkúrral a tiszta és egyértelmű kommunikáció van porondon, ám a Neptunusszal az egó feláldozása, az egótól való függetlenedés üzenete és a megnövekedett empátia hatja át életünket valamilyen formában. A Tejútra lépő Nappal pedig a szívnyitás is könnyebb. A Bika csillagkép készít fel a Tejúttal való találkozásra, a beavatásra. Nimród (Orion) egy olyan kulcsfontosságú üzenetet hordoz, mely kikerülhetetlen, mert itt döntünk a továbblépés irányáról. A Nap bevilágítja a szóban forgó területet és ezzel egy olyan óriási erőt ad a kezünkbe, mellyel legyőzhetjük önnön lehúzó ösztönös késztetéseinket, már rutinná vált káros szokásainkat. Nimród, az égi vadász is a Bikára céloz íjával, mert jelképesen a Bikában öltenek testet saját lehúzó erőink.
Az újévi fogadalmakkal most lelnek égi támogatásra, tehát ha valamilyen káros szokást, szenvedélyt (pl. dohányzást) végre a hátunk mögött szeretnénk tudni, akkor ide időzítsük: Június 21. nyári napforduló +/- pár nap, bővebben június második felétől.

A nyári napforduló, az ún. fénymaximum e csillagképben történik meg, a tavaszból nyárba való átfordulás Nimród „koronázási szertartásával” veszi kezdetét. Úgy értendő, hogy ekkor válunk önmagunk királyává, ha valamilyen formában önlegyőzésre adjuk fejünket és bátran felvállaljuk azt, akik vagyunk, sorsunk útjával együtt. 21-én a Nap válik Nimród koronájává, beavató fénykoronává.
(Ha az ünnepi koszt desszertje lencsemágia, akkor még hatásosabbnak ígérkezhet a szintemelkedés. Erről bővebb infó később.)

A hónap fő attrakciói minden kétséget kizáróan a Tejút energiák fokozott jelenléte és a nyári napforduló Nap-Merkúr együttállással, másképp fogalmazva világos megértéssel, gondolati átvilágítással és többszörös beavatói minőséggel. Azért többszörös, mert a Merkúr a beavatás (helyzetbehozás) cselekvő princípiuma, aki speciel ezen időszak alatt beavatói területen cselekszik, és 20-án áll együtt egzaktan a Nappal. A hab a tortán, hogy a Merkúr ekkor retrográd, megegyezik a napfordulatok irányával, kozmikus jelentőséggel bír. Most érkezik el egy különleges alkalom arra, hogy kártékony gondolatainkat, beidegződéseinket is felfényesítsük, levadásszuk. A „vadászat” idén nagyon izgalmasnak ígérkezik.

Időben pár lépéssel előrébb, még mindig beszélhetünk a Vénuszról. 12-én a Vénusz a Neptunusszal kezd egy kisebb mágiázásba, majd 15-től a Jupiterrel kezd harmonizálásba, miközben jobbára már a Bika csillagképben folytatja útját, szintén egyik felségterületén. Embertársaink mélyebb megismerése, a másik lelkébe látás, illetve a másoktól származó misztikus üzenetek is adottak, melyek nagy eséllyel a biztonságteremtés témakörét hozzák életünkbe. Emellett a bölcsesség tudásával hozhatjuk harmóniába és rögzíthetjük életünkben a múlhatatlan kapcsolataink helyét. A múlhatatlan és örökérvényű kapcsolatok mindenkire vonatkoznak, olyan embereket takar, akiknek minden időben és szinte minden helyzetben helyük van az életünkben. Mégpedig azért, mert igazak. (Jupiter Polluxnál, a halhatatlan testvérnél.)

Láthatjuk, hogy a Vénusz júniusban sem unatkozik, igen aktívnak bizonyul, hogy örömöket hozzon, hogy életünket termékenységével gyarapítsa és szebbé tegye. A nyári napforduló idején pediglen együtt áll az istenek szerelmi fészkével, a Plejádok csillaghalmazzal, igazi művészi és szerelmi élményeket hozva. Számíthatunk arra, hogy forró pillanatok nemcsak a fénymaximum miatt égetik testünket-lelkünket.  

A hónap végén inkább megnyugodni látszanak a kedélyek odafönt. Hogy pár fontos momentumot megemlítsek: A Nap ugyebár 21-én átlép a Rák jegyébe, mellyel intenzív lelki-érzelmi élet vár ránk egy hónapig, valamint a T-kvadrát is kezd eltűnni a palettáról. A Tejút eleme pedig „a földi minőséget égi minőséggé emelő teremtés lehetősége”.

Június 24-től egy jóleső Nap-Neptunusz emelésben lesz részünk, mely vizes jegyeket köt össze. Külső szemlélőknek akár megmagyarázhatatlan vagy meg nem értett, lelki indíttatású döntések hozzák lázba cselekedeteinket. Ismét a misztika segíti majd utunkat, s mindazonáltal most remény fénye villanhat, hogy családunk, múltunk és eredetünk tisztázó feloldozásra, feldolgozásra kerülhessenek. Tegyük hozzá, hogy a lélek mélyét érintő dolgokról beszélünk, korántsem hétköznapi jött-látott-ment eseményekről és történésekről. Kettejük kapcsolatával tovább égetjük mindazt, ami nem való egy ideális jövőképbe, hogy az esetlegesen lélekben nehéz és gátló tényezők átminősüljenek.

Június 26-tól megint csipetnyi Vénusz a Plútóval a Nap és a Neptunusz üzenete mellett. A hónapvég kiemelten kedvez a művészeti alkotásoknak, főleg írásnak, költészetnek, szépirodalomnak, kevésbé az anyagba öntött művészetnek. Ezek most abszolút lelki hatásokra születhetnek. A Neptunusz már retrográd mozgású a Halakban, elzárkózik a múlandó földi minőségtől, vagyis egy olyan egyensúlyi állapot vagy művészeti alkotás létrehozására érezhetünk hívást, mellyel nem ülhetünk a babérjainkon, hanem tenni kell a dolgunkat. Ám érdemes tudni, hogy ezzel a hozzáállással az élet ajándékai is nagyobbak és tartósabbak.

Újabb látványosabb átalakításokra motivál a Nap-Plútó inspiráció is jún. 26-tól, ami az otthon, a család és velük együtt a hívatás területét döngeti. Szembesülhetünk a problémával, miszerint mennyire nehéz összeegyeztetni a kettőt, de megfelelő alapok nélkül nincs is mire építkezni, nincsen út a célhoz. Ugyanakkor fantasztikus lehetőség arra, hogy a múltban lássuk meg minden olyan minőséget, amely emberhez és Istenhez egyaránt méltatlan helyzetet teremtett, és ezeket elhagyva felépíteni a hőn áhított jövőnket.

Igen, Szent Iván hava a jövőnkért való küzdelmeket önti formába, főleg az önlegyőzés módszerével, a megszokásokból való kilépéssel. A Nap egy pillanatra beavató koronává válik majd, a Mars elindítja a jövő elrendezését a Szűz csillagképben, hogy a következő hónap során learathassa küzdelmei gyümölcsét és egy időre megpihenhessünk az angyalokkal. Remélhetőleg fénylő koronával a fejünkön…

Telihold: június 13. Nyilas
Újhold: június 27. Rák

………………..

Akkor pillantottam meg magam a Tejút aranyló víztükrében. A Nap koronacsakrámat fonta körbe, hogy a halhatatlanságba beavatást nyerjek, a dalt pedig a Lelkek útja suttogta hullámzó énekhanggal.

Szólj hozzá!

Címkék: 2014 Művészet Szerelem Nap Vénusz Csillagkép Előrejelzés Asztrológia Tejút Ikrek Nimród Asztrozófia Aktuális energiák HAVI ENERGIÁK Kvadrát

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagosegbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr846387503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása