2014.06.19.
15:24

Írta: Bandita21

Gemini dalok, avagy Ikrek a zeneiparban

Ezúttal az Ikrek (Gemini) volt a soros a csillagjegyekhez köthető előadókkal és dalokkal. Lényegesen nagyobb volt a választék, mint a Halaknál, a Kosnál vagy a Bikánál, mert itt már találni ismertebbeket. Igyekeztem most is minél színesebben válogatni a videómegosztón több műfajból több korosztálynak.

Gemini - Vándorlás a hosszú úton
Kezdjük egy ismert hazaival:
1965-ben alakult Budapesten. Eleinte külföldi slágereket játszottak. A felállás az 1970-es évek elején változott, ekkor már saját dalokkal jelentkeztek. Törzshelyük a MOM Művelődési Központ volt. 1973-ban feltűntek A fekete tó balladája című rockmusicalben, majd a Tremeloes együttes előzenekaraként léptek fel a Kisstadionban. 1975-ben elkészült második musicaljük Holnaptól nem szeretlek címmel. Kísérték Kovács Katit, a Vígszínházban a játszották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darab zenéjét. 1976-ban jelent meg első nagylemezük, 1977-ben kísérték a Villon című rockmusicalt. 1979-ben az együttest újjáalakította Papp Imre és Markó András, később Papp Imre kilépett belőle. 1979-ben jött létre utódzenekara, a Markó Gemini Band.

Gemini - Crew Love
Gemini (eredeti nevén Thomas Slinger) egy fiatal brit zenész, producer, dalszövegíró és DJ, aki az Ikrek jegyében született, erről kapta művésznevét. Egész hangzatos popzenét játszik.

Gemini Club - Sparklers
Egy kevésbé ismert együttes, akik egyenesen egy Ikrek klubot hoztak létre. :)

Gemini - O primeiro sucesso
Hogy ne csak angol vagy magyar nyelvet hallgassunk, íme egy régi spanyol dal. Már a 70-es években is imádták az asztrológiát :)

Ezra Mercury - Gemini
Szintén egy nem túl ismert előadó, amolyan garázsrockzene.Valószínűleg nagy Ikrek-érdekeltsége lehet, hogy Merkúrként az Ikrekről énekel.

Gemini Syndrome - Pleasure and Pain
Na ez már tényleg a fiatalabb korosztálynak szól, akik lázadnak, mert kemény amerikai metál zene. Vigyázat! Tényleg nagyon zúzós.

Sage The Gemini - Don't you
Szintén a fiatalabb generációnak szól. Rövid és könnyebb rapzene.

kép:
http://www.allmusic.hu/boritok/gemini-vandorlas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Videó Aktuális Asztrológia Horoszkóp Ikrek Merkúr Zodiákus ZENE ÉS HANG Csillagjegy

A bejegyzés trackback címe:

https://csillagosegbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr206387483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása